Actueel

 

07-06-'18

Wouter de Zanger bij BNR over de ontnemingsmaatregel.

Wouter de Zanger was afgelopen maandag te horen op BNR radio. Hij sprak over zijn promotieonderzoek.

Luister hier het fragment vanaf minuut 20.

 
 

31-05-'18

Wouter de Zanger in het NRC over de ontnemingsmaatregel

Ucall’er Wouter de Zanger geeft in het NRC zijn mening over de ontnemingsmaatregel. Hij promoveert morgen, 1 juni, op dit onderwerp.

Lees het artikel hier.

 
 

29-05-'18

Congres UNIJURIS project, 18 juni

Op donderdag 18 juni 2-18 zal het laatste congres van het UNIJURIS project van Cedric Ryngaert plaatsvinden. U bent van harte uitgenodigd.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretariaat.ier@uu.nl

Deze dag zal plaatsvinden in de Paashuize te Utrecht. U kunt het programma hier vinden.

 
 

07-05-'18

Promotie Wouter de Zanger 1 juni

Op vrijdag 1 juni verdedigt Ucall’er Wouter de Zanger zijn proefschrift over de strafrechtelijke ontnemingsmaatregel. Daarin concludeert hij onder andere dat de toepassing van die maatregel op verschillende punten op gespannen voet staat met de doelen die daarmee moeten worden bewerkstelligd. Meer informatie over de inhoud van zijn proefschrift en de promotieplechtigheid is hier beschikbaar: https://www.uu.nl/agenda/promotie-de-ontnemingsmaatregel-toegepast.

 

 
 

07-05-'18

Stefan Kulk schrijft artikel in het NRC over het reguleren van het internet

In een NRC artikel dat afgelopen zaterdag verscheen, schrijft Ucall’er Stefan Kulk over de drang van de overheden om het internet te reguleren naar aanleiding van alle narigheden die er soms van komen. Deze narigheden slaan dan onder andere op terroristische propaganda, wraakporno en hate speech. Het probleem van deze fenomenen wordt op landelijk niveau aangepakt. Dat werkt volgens Stefan Kulk alleen maar innovatie tegen, waardoor uiteindelijk de geboorte van een nieuwe technologiereus wordt belemmerd.

Lees het volledige artikel hier