Seminar Vrije wil en juridische verantwoordelijkheid 2014

Seminar Vrije wil en juridische verantwoordelijkheid 2014

Op woensdag 19 november aanstaande vindt een symposium plaats over:

Vrije wil, verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid:

Wijsgerige, publiekrechtelijke en privaatrechtelijke perspectieven

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen en het Utrecht Centre for Accountability and Liability Law (Ucall). Locatie van het symposium is de Kanunnikenzaal (Achter de Dom 7 te Utrecht, boven de Faculty Club). Het programma start om 9:30 uur en loopt tot ongeveer 16:30 uur.

De bijeenkomst draagt een informeel karakter en voorziet in veel ruimte voor discussie over en naar aanleiding van de inleidingen van een vijftal gerenommeerde onderzoekers. In het ochtenddeel staat de filosofische optiek in het middelpunt. In een tweetal inleidingen zullen de zo moeilijk grijpbare begrippen vrije wil en verantwoordelijkheid wijsgerig worden verhelderd. Het middagdeel is gewijd aan de strafrechtelijke specificatie(s) van de concepten vrije wil en verantwoordelijkheid, aan de privaatrechtelijke specificatie(s) van deze concepten en aan de relatie tussen vrije wil, verantwoordelijkheid en arbeidsongeschiktheid.

Zie het programma voor meer over de inhoud van het symposium en enige achtergronden van de sprekers. Deelname aan het symposium is kosteloos. Aanmelding vooraf is wel nodig; dit kan door (voor 13 november 2014) een e-mail te sturen aan wpi-congres@uu.nl.

 
Delen: