27-11-'18

Rianka Rijnhout spreekt tijdens de Letselschaderaadsdag

Op donderdag 22 november sprak Rianka Rijnhout tijdens De Letselschaderaadsdag over de projecten van de Werkgroep Normering. Rijnhout is de voorzitter van de werkgroep, die beoogt het letselschadetraject voor alle partijen duidelijker en efficiënter te maken.

29-10-'18

Ivo Giesen in NRC over Urgenda uitspraak

Ucall’er Ivo Giesen in het NRC over de Urgenda uitspraak van het Gerechtshof Den Haag. Lees het artikel hier.

15-10-'18

Elbert de Jong licht voor NOS.nl de Urgenda uitspraak van het Gerechtshof Den Haag toe.

Elbert de Jong (Ucall) heeft voor NOS.nl de Urgenda uitspraak van het Gerechtshof Den Haag toegelicht. Zie

01-08-'18

Anne Keirse benoemd als vertegenwoordiger van Ucall en de UU in expert groep

De Europese Commissie heeft Anne Keirse benoemd als expert en vertegenwoordiger van UCALL en de UU in de Expert Group on Liability and New Technologies, in de subgroep Product Liability Formation. In dat verband zal zij met regelmaat naar Brussel afreizen om de Europese Commissie tezamen met een twintigtal collega’s uit andere lidstaten van advies te voorzien voor het ontwerpen van een nieuwe Europese Richtlijn Productaansprakelijkheid.

01-08-'18

Wouter de Zanger geeft presentatie bij Babeș-Bolyai universiteit in Roemenië

Op donderdag 28 juni heeft Wouter de Zanger een presentatie gegeven aan de Babeș-Bolyai universiteit in Cluj-Napoca, Roemenië. Hij presenteerde het Nederlandse landenrapport over confiscatie en de Europese en internationale samenwerking daarbij. Andere sprekers tijdens het congres waren een rechter van het EHRM en de Procureur-Generaal van Roemenië. Het congres was de tweede bijeenkomst van het door de Europese Commissie gefinancierde onderzoeksproject Improving Confiscation. Meer informatie over dat project is hier beschikbaar: www.improvingconfiscation.eu.