Winter School ‘Interdisciplinary Behavioural & Social Sciences’

De winter school over ‘Interdisciplinary Behavioural & Social Sciences’ die Ucall organiseert in samenwerking met Universiteit Leiden is vanochtend van start gegaan. Jonge onderzoekers van verschillende achtergronden en universiteiten (o.a. uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Ierland, Italië) zullen zich de komende twee dagen onderdompelen in de mogelijkheden en moeilijkheden van interdisciplinair onderzoek. Als key note speaker heeft Willem van Boom (hoogleraar Universiteit Leiden) de dag vandaag afgetrapt. Later volgen een workshop ‘Creative Thinking’, een speeddate-sessie tussen de deelnemers en panels over vrije wil, ‘nudging’ en emoties. Morgen zijn er key note speeches van professor J.K. Robbennolt (University of Illinois) en professor C. Engel (Max Planck Institute of Research on Collective Goods). De dag wordt voorgezeten door Eveline Crone, winnaar van de Dr. Hendrik Mullerprijs van de KNAW. De winter school wordt gesubsidieerd ter besteding van de aan die prijs gekoppelde geldprijs.